• Standaard

Weet jij wat je binnen krijgt op een dag?

Geplaatst op 03-08-2017

Eiwitten, koolhydraten, vetten, calorieën, diëten….. Iedereen heeft het erover. Maar weet jij eigenlijk wel wat je binnen krijgt op een dag? Misschien heb je het gevoel dat je teveel eet, of juist te weinig? Iedere persoon heeft zijn ‘onderhoudsniveau’ met calorieën. Heel zwart wit gezien: als je precies dat aantal calorieën binnen krijgt val je niet af en kom je ook niet bij!

Wil je afvallen? Dan is het een goed idee om wat minder te eten (bijv. 500kcal) dan wat je lichaam nodig hebt. Wil je bijkomen? Dan is het verstandig om wat meer binnen te krijgen dan je onderhoudsniveau. Maar hoe weet je nu wat je onderhoudsniveau is? Daar is een mooie formule voor. Namelijk de Harris-Benedict formule. Op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, en lichaamsbeweging kun je makkelijk uitrekenen hoeveel jouw lichaam nodig heeft op een dag.

Check de formule hier: http://www.menshealth.nl/Gezondheid/Bereken-je-caloriebehoefte-doe-de-test. Voor onze leden hebben wij de ‘Food’ app waar je makkelijk je voeding kunt toevoegen door bijv. de barcode van de verpakking te scannen. Ik nodig je uit, probeer het eens voor een week. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je er soms flink naast kan zitten. Je denkt dan dat je veel te weinig hebt gegeten, maar het blijkt andersom te zijn. Wat ook veel voorkomt is dat mensen veel te weinig binnen krijgen. Ook dat kan een doelstelling in de weg staan.

Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Wat is jouw grootste uitdaging met voeding?

Met sportieve groet,

Robin

Ps. de Healthclub  One app is te downloaden via de App en Play store. Vanuit deze app kun je de food app downloaden en gebruiken.

 

 

Deel dit bericht:

Blog

  • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

    Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

    Lees meer
  • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

    Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

    Lees meer
Archief