• Standaard

Wat als je geen tijd hebt om te sporten?

Geplaatst op 19-03-2018

Bijna iedereen kent het wel! Je hebt het druk met je baan, met school, met leuke sociale dingen, en met allerlei andere verplichtingen. Hierdoor krijg je soms het idee dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om te sporten.

Bij de mensen die stoppen met sporten is ‘geen tijd’ een reden die regelmatig wordt aangegeven. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld om met deze uitdaging te helpen.

1) Kies voor een training die intensief is maar minder lang duurt. Wist je dat je in 60 minuten heel veel kan doen? Als de intensiteit van je training goed is en je gaat 2 keer per week kun je al hele goede resultaten halen! Heb je nog minder tijd? Kies dan bijvoorbeeld voor een Small Group Training die slechts 30 minuten duurt.

2) Kijk eens kritisch naar je agenda en beoordeel of er dingen zijn die weinig waarde voor jou toevoegen en die je kunt schrappen of aan iemand anders over kunt laten. Vaak willen we alles zelf doen. Maar daardoor komen andere belangrijke dingen in het gedrang. Vraag je wel eens om hulp? Zijn er dingen die je doet maar die je eigenlijk niet wilt doen? Wellicht dat er meer ruimte in je agenda te creëren is dan je op dit moment denkt.

3) Spreek gezellig af in de sportschool! Soms heb je weinig tijd om je vrienden en familie te zien. Wat dacht je ervan om in de sportschool af te spreken? Zo heb je ‘quality time’ en ben je tegelijkertijd gezond bezig. Zo kun je in plaats van op de bank hangen en Netflix kijken of een drankje doen in het café ook gezond bezig zijn en samen aan je doelen werken. Net zo gezellig ?

4) Ben je bewust dat ‘geen tijd’ een gevoel is en geen feit. Het gevoel geen tijd te hebben is vaak (en misschien klinkt dat niet leuk) een kwestie van geen prioriteit. Je kiest zelf waar je tijd voor vrijmaakt en waar je tijd aan wilt besteden. Hoe meer bewust je hiervan bent hoe makkelijker het is om hierin de juiste keuzes te maken.

5) Denk aan de lange termijn. Hoe zie je leven er over 10 jaar uit als je niet sport, niet fit bent, en weinig energie hebt? Laat dat je motivatie zijn om wel te gaan sporten en om wel tijd vrij te maken in je drukke agenda. Denk aan de voordelen die je hiervan zult ervaren en je zult zien dat er opeens tijd vrij zal komen in je schema!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze 5 tips. We zijn erg benieuwd wat voor jou werkt wanneer je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om te komen sporten! Laat het ons weten in de reacties

Sportieve groet,

Robin

Ps. Toch nog tijd kunnen vinden en nog geen lid bij Heathclub One? Vraag dan je gratis proefweek aan via deze link: https://www.healthclubone.nl/gratis-proefweek-fitness/

 

Deel dit bericht:

Blog

  • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

    Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

    Lees meer
  • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

    Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

    Lees meer
Archief