• Standaard

Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

Geplaatst op 01-04-2019

Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon wat minder goed in je vel. Een slechte nacht, gedoe op je werk, geen inspiratie, slecht weer en ga zo maar door. Stuk voor stuk zaken die je humeur kunnen beïnvloeden. Het kan zijn dat je je ineens futloos voelt zonder dat je precies weet waarom. Het kan een samenloop van omstandigheden zijn, waardoor je geen precieze oorzaak kunt aanwijzen. Wat de oorzaken ook zijn, vaak kun je jezelf beter voelen door actie te ondernemen. Blijf niet hangen in je vervelende bui, maar raap jezelf bij elkaar en ga ervoor! De volgende stappen kunnen je helpen weer in een positieve stemming te komen.

1. Wees trots op wat je hebt

Iedereen kan wel iets noemen wat hij/zij zou willen veranderen aan zichzelf. Het is zeker niet verkeerd om daaraan te werken. Maar probeer de focus eens te verleggen. Om je goed te voelen is het belangrijk te gaan kijken naar wat je wel mooi vindt aan jezelf. Accentueer het positieve! Verspreid dus je aandacht over waar je tevreden en waar je ontevreden over bent.

2. Denk positief

Kraak jezelf niet af en probeer positief te zijn over jezelf. Wat zijn jouw goede eigenschappen? Denk er vooral over na hoe goed je op dit moment bezig bent om jouw doelen te bereiken. Je zult zien dat je dan niet alleen een positievere kijk op je lichaam gaat krijgen, maar je je ook gewoon veel prettiger en vertrouwder kunt voelen met jezelf.

3. Verzorg jezelf

Trek jezelf even terug in de badkamer voor een uitgebreid verzorgingsritueel. Door op een positieve manier met je lichaam bezig te zijn kom je lekkerder in je vel te zitten. Het helpt je je hoofd leeg te maken. De meeste mensen voelen zich heerlijk na een lekkere warme douche. Trek je lekkerste douchegel, gezichtsmasker, scrubgel en bodylotion uit de kast en geef je lijf de verzorging die het verdient.

4. Ga de buitenlucht in

In de buitenlucht zijn en lekker bewegen doet je lichaam goed en helpt bij de juiste balans. Want, volop frisse buitenlucht inademen helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen in je lichaam. Daarbij stimuleert bijvoorbeeld dagelijks buiten een flinke wandeling maken of een stuk fietsen je bloedsomloop. Dat is fijn, want het zorgt dat de stresshormonen worden afgevoerd. En niet onbelangrijk: span je je dagelijks een half uur matig tot intensief in? Dan ga je je gelukkiger voelen en daardoor lekker in je vel zitten, dankzij de endorfine (gelukstofjes) die je lichaam aanmaakt. Dus, trek je schoenen en jas aan, zoek de buitenlucht op en kom in balans.

5. Spreek iets leuks af

Zorg dat je iets leuks in het vooruitzicht hebt. Spreek af om met een vriend(in) wat te gaan drinken, of boek een restaurant met je partner. Maak vanavond een bijzonder recept, nodig je ouders uit te komen eten, huur een film of spreek met jezelf af dat je lekker gaat lezen in een fijn boek. Door leuke dingen in het vooruitzicht te hebben geef je het leven meer glans. Het hoeft niet altijd duur te zijn, het moet leuk zijn.

6. Plan minder dan normaal

Geef je zelfvertrouwen een boost door minder te plannen dan normaal. Pak je takenlijst voor vandaag, en probeer het aantal taken hierop minderen. Schrijf niet steeds méér op dan je kunt doen, maar juist minder. Zorg er daardoor voor dat je hoofd niet té vol zit. Je kunt je beter over jezelf voelen als je iets nuttigs hebt gedaan. Leg de lat niet te hoog, en beloon jezelf voor wat je bereikt hebt. Je kunt beter een takenlijst met drie relatief kleine taken helemaal afwerken, dan een grote takenlijst slechts gedeeltelijk gedaan krijgen. Hopelijk zijn dit 6 tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Focus op jezelf en op jouw doelen. Let daarbij zo min mogelijk op anderen.

Wat ga jij doen om lekkerder in je vel zitten?

Deel dit bericht:

Blog

  • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

    Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

    Lees meer
  • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

    Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

    Lees meer
Archief