• Standaard

7 redenen om werk te maken van je goede voornemens

Geplaatst op 16-01-2019

Het is weer de tijd van goede voornemens. Het meest gehoord goede voornemen is beginnen met sporten. Toch lukt dat niet iedereen even goed. Hoe komt dat? Vaak is het toch een gebrek aan motivatie. Veel mensen stoppen als de verwachte resultaten niet meteen zichtbaar zijn. Toch is het ook dan de moeite waard om door te gaan. Sporten, welke vorm dan ook, heeft namelijk heel veel voordelen. Heb je moeite om jezelf ervan te overtuigen om van de bank te komen en naar de sportschool te fietsen? Hierbij geven wij 7 redenen om aan de slag te gaan!

1. Je wordt blij van beweging

Ook al denk je: Voor mij geldt dat echt niet. Toch is sporten wel degelijk ontzettend goed voor je geestelijke gezondheid. Als je intensief beweegt komt het stofje endorfine vrij, dat ervoor zorgt dat je vrolijker en relaxter wordt. Hoe vaker je sport, hoe beter en sneller dat stofje op gang komt. Kortom: Even door die eerste workouts heen bijten. Na een paar keer zal je die voldoening achteraf steeds meer gaan voelen.

2. Je krijgt meer energie

Natuurlijk word je moe van sporten – maar tegelijk geeft het een flinke energieboost. Dat ligt aan meerdere processen die bij het bewegen in gang worden gezet. Zo worden je hersenen harder aan het werk gezet, waardoor je je achteraf helderder voelt en productiever bent. Ook je spijsvertering gaat harder werken, waardoor je opnieuw meer energie krijgt. Ten slotte slaap je beter als je regelmatig sport. Ook dat zorgt er natuurlijk voor dat je overdag wakkerder bent en meer werk gedaan kunt krijgen!

3. Je valt af

Natuurlijk: Mensen beginnen met sporten wanneer ze willen afvallen. Want meer beweging bekent meer verbrande calorieën. Je valt niet altijd in gewicht af, want je bouwt ook spiermassa op. Maar dat zorgt er wel voor dat je strakker en fitter in je vel zit. Daarover meer bij het volgende puntje. Belangrijk: sporten alleen is niet genoeg om gewicht te verliezen. Je zult ook op je voedingspatroon moeten letten – ongezonde voeding doet namelijk heel makkelijk al die beweging weer teniet. Ook daar kunnen onze trainers je mee helpen.

4. Je zit strakker in je vel

Gewicht alleen is niet het belangrijkste. Dat kunnen we niet vaak genoeg vertellen. Heb jij een ideaal streefgewicht? Of wil je liever die favoriete broek weer aan? Die broek die eerst paste bij dat ene gewicht. Door het sporten gaat je gewicht echter minder snel omlaag, omdat je aan de andere kant ook spiermassa opbouwt. Dat zorgt er wel voor dat je strakker in je vel zit. Hierdoor past die broek misschien wel bij een ander gewicht. De beste maatstaf om je resultaat te meten is voelen hoe je kleding je zit.

5. Je hart wordt sterker

We leven in een luxe tijd en misschien wel iets té bourgondisch. Maar daardoor ook in een tijd waar hart- en vaat ziekten steeds vaker voorkomen. Sporten maakt je hart gezonder en sterker! Dat sporten zo goed is voor je hart, heeft verschillende redenen. Om te beginnen is het hart simpelweg een spier, die sterker wordt als regelmatig hard moet werken. Ook verlaagt sporten de cholesterolwaarden in het bloed, een grote risicofactor voor hartaandoeningen.

6. Je immuunsysteem verbetert

Wanneer je regelmatig sport, is je lichaam beter bestand tegen bacteriën en virussen. Dat betekent dat het bekende wintergriepje een stuk minder kans maakt om jou te verslaan! Natuurlijk helpt ook je verbeterde nachtrust (ook een voordeel van regelmatig sporten) enorm om ziektes buiten de deur te houden. Beginnen met sporten kan je immuunsysteem dus op meerdere punten versterken.

7. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Dit laatste punt is ook zeker belangrijk. Door te gaan sporten stimuleer je ook je eigen zelfvertrouwen enorm. Je voelt je fitter, lekkerder in je vel en merkt dat je sterker wordt. Daarom durf je er eerder vanuit te gaan dat je zelf je zaakjes wel voor elkaar krijgt. Ook is het natuurlijk lekker om te weten dat je je trainingsroutine gewoon vol weet te houden of regelmatig met een paar kilo’tjes kunt verhogen.

Overtuigd? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de beste manier is om hiermee aan de slag te gaan. Houdt de eerder genoemde voordelen goed in je achterhoofd en plan een afspraak in met een van onze trainers. Wij kunnen je op weg helpen! Wij zorgen ervoor dat je het meeste plezier uit je nieuwe sportroutine haalt. En zo krijg je uiteindelijk ook het beste resultaat!

Deel dit bericht:

Blog

  • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

    Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

    Lees meer
  • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

    Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

    Lees meer
Archief