• Standaard

4 Tips om weer te starten met sporten

Geplaatst op 02-01-2019

Starten met sporten, dat is misschien wel het moeilijkste wat er is! Die stap om weer te beginnen is altijd een uitdaging. Er kunnen veel redenen zijn waarom je uit je sportritme bent geraakt.

Bijvoorbeeld door een blessure, een sportmaat(je) die niet meer mee ging, een verbouwing thuis, sociale verplichtingen, of misschien wel omdat je de uitdaging in het sporten niet meer kon vinden. Klinkt herkenbaar?

Om jou te helpen om weer te beginnen met sporten delen wij graag 4 tips om weer van start te kunnen gaan. Ook al heb je de zin en motivatie nu misschien nog helemaal niet, door een van deze tips in te zetten ben je voor je het weet weer gestart.

1. Stel jezelf een doel

Zonder concreet doel is het vaak moeilijk om jezelf te motiveren om weer te starten. Denk eens goed na wat je nu écht zou willen! Bijvoorbeeld 5kg afvallen in 12 weken, of weer voldoende conditie te hebben om een lang stuk te fietsen. Maak het concreet en schrijf je doel op. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van met kleine stapjes naar je doel toe werken.

2. Visualiseer

Visualiseer voor jezelf hoe jij je zult voelen over een paar weken wanneer je het sportritme weer te pakken hebt. Een betere shape, meer energie, sterker en fitter dan ooit tevoren. Wanneer je denkt aan dat gevoel dan wordt het makkelijk om die eerste stap te nemen en weer te beginnen met sporten.

3. Zet je trainingen in je agenda

Iedereen heeft het druk en heeft tal van prioriteiten. Sport is vaak iets wat dan als eerste van de agenda afvalt, of wat er misschien niet eens opkomt. Toch kan regelmatig bewegen je heel veel brengen. Maak er daarom een prioriteit van en zet de trainingen die je wilt doen in je agenda. Wanneer je de beslissing om te gaan sporten pas op het moment zelf maakt (als je na een lange dag werken op de bank zit), is de verleiding vaak te groot om niet te gaan.

4. Zet de eerste stap

Wist je dat als je gewoon een kleine stap zet, één kleine actie, dat die ervoor kan zorgen dat je momentum krijgt? Momentum betekent dat het steeds makkelijker wordt om te werken aan je sportieve doelstellingen. Dus wat kun je doen? Bel die vriendin of vriend op en spreek samen een datum af. Of koop die nieuwe sportschoenen. Wat je doet maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar een kleine stap neemt die je dichterbij je doel brengt.

Al deze tips hebben ons geholpen om weer een sportritme op te bouwen wanneer dat nodig was. Zeker met de start van een nieuw jaar wil je meteen goed beginnen. Je weet wat ze zeggen, een goed begin is het halve werk! Door het toepassen van een van de 4 tips weten wij zeker dat het ook jou lukt om weer aan de slag te gaan.


Op jouw gezondheid,

 

Robin

Deel dit bericht:

Blog

  • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

    Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

    Lees meer
  • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

    Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

    Lees meer
Archief