• Standaard

3 redenen om naar de sauna te gaan

Geplaatst op 17-06-2018

Een bezoek aan de sauna is beslist gezond voor je! Hieronder vind je 3 punten waarom een bezoek aan de sauna zeker de moeite waard is.

Relaxen

Ga je gebukt onder drukke werkdagen en deadlines? Het gehalte serotonine, een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt, in je bloed toeneemt wanneer je geregeld de sauna bezoekt. De sauna geeft een ontspannend effect. Na onderzoek en het observeren van mensen in groepstherapie is gebleken dat proefpersonen die deze therapie combineerden met een sauna bezoek waren stressbestendiger, voelden zich relaxter en meer voldaan dan mensen die alleen voor de therapie gingen.

Gezondheid

De sauna kan je helpen je algemene gezondheid te verbeteren. Door gebruik van de sauna wordt je immuunsysteem verbeterd en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt en maakt daardoor antistoffen aan. 
Geregeld saunabezoek beschermt je beter tegen verkoudheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een halfjaar lang twee keer per week naar de sauna gaan, na een maand 30 procent minder last van verkoudheid hebben dan mensen die nooit een sauna van binnen zien.

Huid

Je lijf reageert flink op de warmte in de sauna. Als reactie daarop werkt je lichaam – net als tijdens een stevige workout – hard om af te koelen: je gaat zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden. Je raakt zo niet alleen vocht kwijt, ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Sauna werkt niet alleen reinigend maar is ook echt gezond voor je huid: 

 • Het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. 
 • Bovendien gaat herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde sneller. 
 • Hoe vaker je de sauna neemt, hoe meer voordeel je huid ervan heeft: die wordt er elke keer wat sterker van. 

Wellicht maak je al gebruik van onze sauna? 

Of ga je dat binnenkort doen? Wij zijn benieuwd!

#lekkerinjevel #healthclubone #someren
 

Deel dit bericht:

Blog

 • Sport jezelf gelukkig: 9 feiten!

  Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, ...

  Lees meer
 • Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

  Je kunt nu eenmaal niet altijd het zonnetje in huis zijn. Soms zit je gewoon ...

  Lees meer
Archief